Het belang van SEO voor E-commerce: 5 aanbevelingen

Tussen het moment dat het platform van uw winkel wordt gelanceerd en de verkoop consistent begint plaats te vinden, is er een proces dat inspanning en doorzettingsvermogen vereist. Een van de meest effectieve langetermijnstrategieën is binnen dit proces zoekmachineoptimalisatie, beter bekend als SEO (zoekmachineoptimalisatie).

SEO is tenslotte het proces waarmee uw winkel organisch verkeer genereert, omdat het de positie van de SERP's (pagina met zoekresultaten voor zoekmachines) van Google en andere zoekmachines verbetert. Volgens The Search Engine Journal begint 93% van de online activiteit met een zoekopdracht, wat het belang van SEO voor e-commerce meer dan duidelijk laat zien.

Trek verkeer aan met SEO en genereer verkoop

Dat, evenals veel bedrijven, gebruiken al geoptimaliseerde SEO-strategieën om verkeer naar hun online winkels te trekken. Maar dit is niet zomaar een verkeer. Het gaat niet alleen om het volume, maar om het juiste type verkeer. Dat wil zeggen, de mensen die geïnteresseerd zijn in het leren over en mogelijk kopen van uw producten, verhogen de slagingspercentages aanzienlijk.

De conversieratio's in het laatste kwartaal van 2016 voor online aankopen wereldwijd waren van 4,14 naar traditionele media, smartphones en 1,55 3,56 voor tablets, een gemiddelde van 3,08. Het betekent dat van elke 100 bezoekers van online winkels, er 3 klant werden. Vanuit dit account kan worden bevestigd dat het implementeren van een juiste SEO-strategie die verkeer naar uw winkel trekt, het aantal bezoekers naar uw site zal verhogen. Hoe meer doelgerichte potentiële consumenten uw website bezoeken, hoe meer klanten en meer verkopen dit zal opleveren.

SEO is een proces dat geduld vereist

SEO gaat niet direct resultaat opleveren. Het kost tijd om een reputatie op te bouwen bij zoekmachines om hoger te komen in de SERP-ranglijst (75% van de gebruikers komt nooit verder dan de eerste pagina). Het is waar in alle gevallen, inclusief e-commerce. De toename van het verkeer vertegenwoordigt dus meer verkopen, waarvan de winst de investering in SEO kan dekken. Dit is natuurlijk iets heel positiefs. De minder positieve kant is dat het maanden kan duren voordat dit gebeurt.

Meer dan geduld op zich is het een correcte projectie met gegronde verwachtingen. Het is een feit dat het klantenbestand zal groeien en dat degenen die al een keer hebben gekocht terugkerende klanten kunnen worden. Hiervoor is het nodig om SEO-ruimte te geven zodat je van de verwachte resultaten je strategie niet na een maand kunt opschorten met het argument dat het niet werkt.

Aan de andere kant zul je zonder SEO geen aanzienlijke verbeteringen krijgen in het organische verkeer dat je site bereikt. Als u naast de positieve resultaten op de lange termijn ook onmiddellijke resultaten nodig heeft, is het combineren van de SEO-strategie met een PPC-strategie (pay-per-click) een haalbare uitweg.

5 SEO-aanbevelingen voor e-commerce:

Er zijn veel manieren om uw SEO-strategie te optimaliseren, die verschillende moeilijkheidsgraden kunnen hebben. Maar in algemene termen zijn dit 5 aanbevelingen die u in eerste instantie kunt implementeren.

Integratie van sociale media

Je e-commercesite heeft social media nodig om compleet te zijn. U moet knoppen opnemen waarmee mensen uw producten kunnen delen, erop kunnen reageren en ermee kunnen communiceren. Het zal u ertoe brengen de gemeenschap rond uw bedrijf te vergroten en te versterken. Wanneer mensen deze knoppen kunnen gebruiken, en dat doen ze, zullen zoekmachines uw merk en uw winkel herkennen als waardevol voor gebruikers. Bovendien helpt het feit dat uw bedrijf zijn aanwezigheid op sociale netwerken vergroot, een gesprek tussen klanten op gang, die het woord over uw producten zullen verspreiden.

gebruiker reviews

Het zou helpen als u gebruikers toestaat te vertellen wat ze vinden van het product dat ze bij u hebben gekocht. Deze optie moet voor elk product zijn ingeschakeld. Volgens Internet Retailer kunnen gebruikersrecensies en meningen over uw producten uw conversieratio's verhogen. Evenzo wordt geschat dat 77% van de consumenten beoordelingen en aanbevelingen leest voordat ze een aankoop doen. Maar ze helpen u niet alleen om uw conversieratio's te verhogen, ze zijn ook een goede manier om uw SEO-strategie te ondersteunen, omdat deze beoordelingen de hoeveelheid inhoud op uw site vergroten.

Trial and Error om te optimaliseren

Het is belangrijk om uw SEO-inspanningen voortdurend te optimaliseren voor betere resultaten op de lange termijn. Gebruik bijvoorbeeld tools voor digitale analyse om de zoekwoorden te identificeren die de beste conversies opleveren. Evenzo is investeren in PPC-campagnes, zoals we u eerder vertelden, een uitstekende aanvulling op uw SEO-strategie. In dit geval helpt het u zoekwoorden te identificeren op een vergelijkbare manier als in het vorige voorbeeld. Deze woorden moeten onderdeel worden van uw SEO-strategie.

Hetzelfde geldt voor andere elementen zoals metatitels en metabeschrijvingen, en de inhoud van bepaalde pagina's. Onthoud dat om deze trial and error-strategie te laten werken, u één wijziging tegelijk moet aanbrengen.

Maak een blog en voer het in

Hoewel het in eerste instantie misschien niet zo lijkt, is het hebben van een blog zeer gunstig voor uw online winkel. Zoekwoorden zijn een belangrijk element in elke SEO-strategie. Bij het opzetten van de strategie moet een onderzoek worden uitgevoerd waarin de te gebruiken trefwoorden worden bepaald.

Elke pagina op uw site moet reageren op een enkel zoekwoord, dat is degene die u op een bepaalde positie in de SERP-ranglijst plaatst. In die zin zullen er zoekwoorden zijn die uw productpagina's en binnen uw e-commercesite niet kunnen gebruiken. Het betekent niet dat ze verloren zijn, en je zult nooit in staat zijn om met die woorden in de zoekmachine-ranking te komen. De beste manier om ze te gebruiken is op een blog. De blog moet natuurlijk niet iets zijn om door te modderen. Het moet kwalitatief hoogwaardige, gemakkelijk leesbare inhoud hebben. Het zou helpen als je het constant voedt om het te laten werken.

Verwijzingen verzamelen

Het zou helpen als u een manier zou vinden om inkomende links van hoge kwaliteit te krijgen. U moet de nadruk leggen op kwaliteit, want als veel sites van lage kwaliteit links hebben die naar uw e-commercesite leiden, is de kans groot dat de algoritmen van de zoekmachine deze zullen bestraffen, waardoor deze in de SERP-ranglijst zal dalen. Maar afgezien van de boete, zal dat verkeer je helemaal niet helpen.

Hier moet u zich concentreren op het verkrijgen van links van sites met autoriteit in uw branche. Dit zijn de kwaliteitslinks die je nodig hebt. Zodra u die sites identificeert, kunt u ze iets van waarde aanbieden in ruil voor de links. Uw aanbod kan interessante, hoogwaardige en nuttige blogposts zijn voor uw gedeelde publiek. Het kan bijvoorbeeld een geschreven tekst zijn, een studie, een mooie infographic. U kunt zelfs een voorbeeld van uw product aanbieden dat ze op die site kunnen gebruiken en beoordelen.

Ongeacht of u bezig bent met het implementeren van uw e-commercesite, of deze al een tijdje actief is of hoe succesvol u in het verleden bent geweest, het hebben van een solide SEO-strategie is van vitaal belang. SEO zal het verkeer vergroten, de geloofwaardigheid van uw bedrijf vergroten en u zelfs positioneren als leider in de branche. Maar het belangrijkste is om de verkoop te verhogen.

Conclusie

Onthoud dat SEO-werk iets is dat actief en constant wordt gedaan. U kunt het niet verlaten zodra u de site in gebruik heeft. Zowel Google als andere grote zoekmachines werken hun algoritmen voortdurend bij, en u moet het bijhouden. Als je geen SEO-expert bent, is het aan te raden om een expert of bureau in te huren.

SEO specialist Den Haag

Wilt u een SEO specialist uit Den Haag inhuren? Neem dan contact op met SEO bureau Connect your World uit Den Haag via tel 41226543 of mail info@connectyourworld.nl