Facebook of email marketing?

E-mail blijkt het beste te werken tussen alle andere digitale marketingkanalen, dus waarom iets anders gebruiken? Want je zou iets kunnen missen.

Marketing via sociale media, vooral op Instagram en Facebook, kan een belangrijke rol spelen in uw algehele marketingstrategie en succespercentage.

Interactie met uw publiek is een uitstekende manier om uw digitale marketingstrategie verder te ontwikkelen, maar welke soorten marketing werken het beste? Is het posten? Speciale aanbiedingen? Informatieve artikelen?

Het antwoord? Alle bovenstaande.

Wat is Facebook-marketing?

Facebook marketing is precies hoe het klinkt: marketing van uw merk op Facebook. Sociale media spelen een grote rol in het leven van de meeste mensen.

Dertig procent van alle tijd die online wordt doorgebracht, wordt besteed aan sociale media, waarbij Facebook-gebruikers gemiddeld 35 minuten per dag op de site doorbrengen.
Dit is geweldig voor merkmarketingteams, want 39% van degenen die Facebook regelmatig gebruiken, zegt dat ze Facebook-bedrijfspagina's volgen in de hoop speciale aanbiedingen te ontvangen.

Facebook-marketing kan op verschillende manieren worden gedaan, waaronder:

Gerichte advertenties
Zakelijke merkgroepen
Facebook vacatures
Facebook-marktplaats
Welke methode je kiest hangt uiteindelijk af van je publiek. De meeste merken houden vast aan gerichte advertenties, gecombineerd met consistente berichten om de algehele betrokkenheid te vergroten.

Hoe het succes van uw Facebook-marketing te meten?
Als het gaat om het meten van het succes van uw Facebook-marketinginspanningen, zijn er twee verschillende opties die Facebook paginabeheerders biedt: Facebook-inzichten en Facebook-analyses.

Facebook-inzichten
Het monitoren van de pagina-inzichten van uw merk is een goede manier om te weten of uw marketinginspanningen werken of niet. Met pagina-inzichten kunnen marketingteams achterhalen met welke berichten uw publiek het meest interactie heeft. Marketeers kunnen verschillende meetwaarden volgen, waaronder:

Bereiken
Verloving
Door kijkers ondernomen acties
Weergaven en meer
Facebook-analyse
Met Facebook-analyse kunnen marketingteams zien hoe mensen niet alleen omgaan met hun merk, maar ook hoe ze erover leren en hoe ze klanten worden.

Deze functie helpt marketingteams bij het analyseren en bewaken van een verscheidenheid aan gegevens en andere functies, zoals:

Trechters
Retentie in de tijd
De levenslange waarde van uw klanten
Gebruikersdemografie en meer