15 van de grootste fouten die u moet vermijden bij SEO Zoekwoordenonderzoek

SEO-marketingcampagnes beginnen met zoekwoordonderzoek dat goed wordt gedaan. Pas op voor deze 15 fouten die uw prestaties kunnen belemmeren. Je kunt niet over SEO praten zonder trefwoordonderzoek te noemen. Het is alsof je een tosti eet zonder kaas. De meeste SEO-marketingcampagnes beginnen met trefwoordonderzoek. (Of dat zouden ze tenminste moeten doen.

Om eerlijk te zijn, zit trefwoordonderzoek vast in het begin van de jaren 2000, vlak naast de bijpassende denimoutfits van Britney en Justin. Met 92,42% van de zoekwoorden die slechts 10 maandelijkse zoekopdrachten of minder krijgen, is de concurrentie hevig. Dus de oude beproefde strategieën werken niet meer. Als u uw zoekwoordonderzoek niet heeft verbeterd, houdt u mogelijk uw campagnes tegen en kost u (en uw klanten) geld.

Laten we eens kijken naar 15 fouten in zoekwoordonderzoek die u mogelijk maakt - en wat u in plaats daarvan kunt doen.

1. Zoekintentie negeren

Te veel mensen richten zich op zoekvolume en vergeten het waarom. Waarom gebruiken mensen een specifiek zoekwoord? Wat zegt die term over wat die persoon zoekt? Het belangrijkste is: wat heeft het voor zin om nummer 1 te worden voor een term die niet echt tot verkopen leidt.

In plaats van te focussen op hoeveel mensen een zoekopdracht gebruiken, focus je op de zoekintentie of de reden waarom iemand zoekt.

De intentie van de gebruiker valt uiteen in twee dingen:

  • Uitzoeken wat gebruikers die naar uw pagina's komen, willen consumeren.
  • Maak van uw inhoud de beste optie voor die gebruikers.

Laten we zeggen dat u nieuwe Nike-schoenen verkoopt. Het heeft niet veel zin om je te richten op [hoe je Nike schoenen schoonmaakt] omdat die mensen waarschijnlijk nog niet klaar zijn om te kopen; ze willen zorgen voor de schoenen die ze al hebben. In plaats daarvan zou je je willen concentreren op [koop Nike-schoenen bij mij in de buurt] omdat die zoeker duidelijk klaar is om te kopen. Toegegeven, je zou [hoe Nike-schoenen schoon te maken] kunnen gebruiken om vertrouwen op te bouwen en die kopers later te pakken te krijgen, maar dat moet met opzet gebeuren.

2. Klanten toestaan trefwoorden te kiezen

Een van de grootste fouten bij zoekwoordonderzoek is het helemaal niet doen van zoekwoordonderzoek. We hebben allemaal wel eens een klant gehad die wil 'helpen' door u te vertellen op welke zoekwoorden ze zich willen richten. Helaas zijn die termen vaak te breed, komen ze niet overeen met de zoekintentie of zijn ze te competitief om zelfs maar moeite mee te hebben. Die klantenlijst moet een startpunt zijn, geen eindpunt. Veel bedrijfseigenaren (en zelfs SEO-marketeers) denken dat ze weten waar zoekers naar zoeken, maar zoekwoorden moeten gebaseerd zijn op gegevens, niet op ijdelheid of instinct.

3. Vergeten naar de SERP's te kijken

Er zijn tal van krachtige hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek die trefwoordonderzoek zo veel gemakkelijker maken. Het zijn solide, bruikbare gegevens. Er kan echter te veel van het goede zijn. Veel marketeers besteden zoveel tijd aan het verdiepen in onderzoekstools dat ze vergeten te kijken naar de enige plek die er echt toe doet: de SERP's. Laat tools niet het hele zoekwoordonderzoeksproces overnemen. Neem de tijd om te zien welk type inhoud scoort voor uw toptermen en gebruik dat om uw campagnes te inspireren.

4. Streven naar één zoekwoord per stuk inhoud

Er is een oude SEO-grap: "Een SEO loopt een bar, Ierse pub, club, bier, whisky binnen." En hoewel die grap de absurditeit benadrukt van het proppen van niet-gerelateerde zoekwoorden in dezelfde zin, slingeren sommige SEO-marketeers de andere kant op en richten zich slechts op één zoekwoord per stuk inhoud. Wat ook een vergissing, vergissing, blunder, misrekening is. Google wordt steeds beter in het begrijpen van context, wat betekent dat optimaliseren voor slechts één zoekwoord per bericht tot het verleden behoort. Zoek niet naar één zoekwoord, maar zoek naar verwante termen die de hoofdterm ondersteunen.

Een bericht over zoekwoordonderzoek moet bijvoorbeeld ook gericht zijn op gerelateerde termen zoals hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek. Houd er rekening mee dat dit niet geforceerd moet worden - gebruik alleen gerelateerde termen die logisch zijn voor uw inhoud.

5. Alleen targeten op zoekwoorden met een hoog volume

Naar welke statistieken kijkt u bij het overwegen van welke zoekwoorden u wilt targeten? Als zoekwoorden met een hoog volume uw doel zijn om de juiste zoekwoorden te vinden, loopt u mogelijk betere opties mis. Waarom? Omdat een hoog volume vaak de intentie van de gebruiker negeert, waar we het al over hadden. Bovendien zijn de voorwaarden voor grote volumes zeer concurrerend. Het is moeilijk om op te vallen als je dezelfde sleutelbegrippen nastreeft als alle anderen. Vergeet niet te zoeken naar zoekwoorden met een gemiddeld volume die overeenkomen met de zoekintentie - ze zijn gemakkelijker te rangschikken en goedkoper om op te bieden.

6. Long-tail zoekwoorden vermijden

Long-tail zoekwoorden hebben vaak een lager zoekvolume, wat sommige marketeers afwijst. Dat is een fout die u zich niet kunt veroorloven. Soms is een laag zoekvolume een goede zaak. Sleuteltermen met een lager volume bevinden zich vaak verder in de verkooptrechter, wat betekent dat de gebruiker veel dichter bij het doen van een aankoop is.

Het gebruik van verschillende contextuele trefwoorden kan er ook voor zorgen dat u een onderwerp breder behandelt en dat de kans groter is dat bezoekers de inhoud krijgen die ze nodig hebben om te converteren.

7. Niet met je klanten praten

Soms zijn de termen die we gebruiken om over ons product of onze dienst te praten niet dezelfde termen die onze klanten gebruiken om over ons product of de problemen waarmee ze te maken hebben te praten. Naast het gebruik van hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek, is het van cruciaal belang om te praten (en te luisteren) naar wat uw klanten zeggen. Besteed aandacht aan hoe ze hun uitdagingen beschrijven, de oplossingen die ze vinden of wat voor soort producten ze willen. Bekijk recensies, posts op sociale media en luister naar de klantenservice om de woorden en zinnen te vinden die klanten gebruiken om te praten over de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en de oplossingen die ze hebben geprobeerd. U kunt uw tool bijvoorbeeld een 'tool voor het volgen van websitebezoekers' noemen, maar als uw klanten niet weten wat dat betekent, krijgt u geen grip.

8. Teruggaan om trefwoorden in te voegen

Sommige SEO-marketeers lijken te denken dat het creëren van inhoud voor gebruikers betekent dat ze SEO tot het einde negeren. Kun je tenslotte niet gewoon teruggaan en de zoekwoorden toevoegen die Google wil als de inhoud klaar is? Als ik klanten dit hoor zeggen, voelt het alsof ik mijn mond brand aan hete koffie.

Je zou toch geen tacokruiden aan je taco toevoegen nadat je hem gekookt hebt? Evenzo kun je niet teruggaan en een bericht "SEO" nadat het schrijven is voltooid. In plaats daarvan moet trefwoordonderzoek worden gedaan voordat een onderwerp zelfs maar wordt gekozen, en termen moeten op natuurlijke wijze worden toegevoegd waar dit zinvol is.

9. Niet weten naar welke kanalen uw klanten zoeken

Als we het over SEO hebben, hebben we het meestal over Google – en dat is een probleem. Google is niet de enige zoekmachine die er is. En nee, ik heb het niet over Bing en Yandex - ik heb het over andere kanalen die mensen gebruiken als zoekmachines zoals YouTube, Facebook, Twitter en zelfs TikTok. Elk platform heeft een ander algoritme en andere voorkeuren waar je op moet letten. Alleen omdat een woord goed scoort op Google, wil nog niet zeggen dat het het ook goed doet op YouTube of Twitter. Let op op welk kanaal uw gebruikers zoeken, niet alleen op welke woorden ze gebruiken.

10. Exacte zoekwoorden pushen

Hoe vaak heb je een lijst van klanten gekregen met lastige sleuteltermen als 'beste reisbureau Orlando' of 'computerservices Portland'. Stop met proberen lastige zinnen in uw inhoud en advertenties te proppen. (Stop ook met het accepteren van de zoekwoordenlijsten van uw klant als goud.

Google is veel minder kieskeurig over het gebruik van exacte zoekwoorden. Ze begrijpen uw termen prima met een "in" of zelfs meerdere woorden tussen delen van een zoekwoord.

Met de toevoeging van natuurlijke taalverwerking wordt Google steeds beter in het begrijpen van context. Bekijk deze zoekopdracht voor [SEO-bureau chicago]. U kunt zien dat Google resultaten retourneert met gerelateerde zoekwoorden, niet alleen de zoekwoorden die exact overeenkomen.

11. Geen aandacht besteden aan zoekwoordlokalisatie

Zoekwoordlokalisatie, of de verschillen in termen op basis van locatie, kunnen uw SEO-inspanningen belemmeren. Ga er niet vanuit dat mensen in verschillende landen (of zelfs verschillende delen van hetzelfde land) exact dezelfde termen gebruiken bij het zoeken naar een product Frisdrank, pop en cola verwijzen bijvoorbeeld allemaal naar koolzuurhoudende dranken, maar worden in verschillende delen van het land gebruikt. Dit is nog een reden waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan de daadwerkelijke SERP's.

12. Actueel onderzoek overslaan

Eerder zei ik al dat je je niet moet concentreren op slechts één hoofdterm. In plaats daarvan moet u een reeks gerelateerde sleuteltermen opnemen die verband houden met het kernonderwerp. De reden dat dit werkt, is dat het actuele autoriteit of autoriteit over een breed idee vestigt , in plaats van een enkele term. Actueel onderzoek is het vinden van welke gerelateerde onderwerpen de belangrijkste zoekwoorddoelen zijn. Als je bijvoorbeeld wilt ranken voor SEO, zou je geen bericht van 4.000 woorden schrijven over alleen SEO - je zou willen weten naar welke andere gerelateerde onderwerpen mensen zoeken, zoals SEO-tools, SEO-fouten en SEO-strategieën. Als u de tijd neemt om actueel onderzoek te doen, kunt u gerelateerde zoekwoorden vinden waarmee u uiteindelijk hoger scoort.

13. Uw SERP-concurrenten mijden

Hopelijk weet u wie uw concurrenten op de markt zijn, maar weet u ook wie uw SERP-concurrenten zijn? De merken die boven u staan voor inhoud, zijn mogelijk niet dezelfde concurrenten waarmee u wedijvert voor echte klanten. Als u bijvoorbeeld een specifiek onderdeel van de airconditioner verkoopt, concurreert u mogelijk met andere fabrikanten en winkels om klanten, maar een klusjesmanblog voor kernbegrippen. Concurrentieonderzoek kan ook andere zoekwoorden aan het licht brengen die u niet hebt overwogen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u regelmatig bij al uw concurrenten incheckt.

14. Trefwoordmoeilijkheid overslaan

De meeste hulpprogramma's voor zoekwoordonderzoek bieden informatie over de moeilijkheidsgraad van zoekwoorden of hoe concurrerend een bepaalde term is in de SERP's. Ik zie dat veel marketeers deze statistiek negeren om zich te concentreren op het zoekvolume. Immers, als 50.000 mensen zoeken op een term, komen er toch een paar op onze site terecht.

Niet als je een van de top drie plaatsen in SERP's niet kunt pakken omdat het zoekwoord te moeilijk is om voor te ranken. Soms is een lager volume en een lagere moeilijkheidsgraad gemakkelijker om voor te rangschikken - en uiteindelijk lucratiever. Maar de moeilijkheidsgraad van zoekwoorden houdt geen rekening met veel factoren. Een zeer competitief zoekwoord is misschien niet moeilijk voor u om te ranken als u veel verkeer heeft en goed scoort voor vergelijkbare termen.

15. Conversies negeren

Stel dat u een e-commerce schoenensite optimaliseert. Welke term zal de meeste bezoekers trekken - tennisschoenen of laarzen? Dat is een strikvraag, want het antwoord zou heel goed geen van beide kunnen zijn. Te veel klanten (en sommige marketeers) streven naar brede sleuteltermen die belangrijk zijn in hun branche, maar realiseren zich niet dat ze daadwerkelijk meer verkopen zouden maken door te focussen op sleuteltermen die meer kans hebben om te converteren. Een e-commerce winkel kan bijvoorbeeld tonnen verkeer krijgen dat een sleutelterm als [boots] target, maar misschien zal een half procent converteren. Aan de andere kant trekken [waterdichte snowboots voor dames] misschien niet veel verkeer aan, maar 3% tot 5% zou kunnen converteren.

Herman Geertsema, SEO specialist Den Haag

SEO specialist inhuren via info"connectyourworld.nl